Acasă Social Viorica Dăncilă: Am majorat subvenţiile acordate angajatorilor şi angajaţilor

Viorica Dăncilă: Am majorat subvenţiile acordate angajatorilor şi angajaţilor

Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, normele de aplicare ale OUG potrivit căreia angajatorii care încadrează în muncă şomeri şi persoane din grupuri vulnerabile, dar şi angajaţii vor beneficia în scurt timp de un sprijin financiar consistent, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

„Aprobăm normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă prin care am majorat subvenţiile acordate angajatorilor şi angajaţilor. Avem, aşadar, cadrul legislativ şi fondurile necesare asigurate în buget pentru a răspunde aşteptărilor pieţei muncii de stimulare a angajării şomerilor aflaţi în pragul pensionării sau aflaţi de mult timp în căutarea unui loc de muncă, precum şi a tinerilor absolvenţi”, a precizat Dăncilă, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a explicat cum se va aplica actul normativ:

Loading...

„Concret, cuantumul primei de activare acordată şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj este majorat de la 500 lei la 1.000 lei, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pe o perioadă de cel puţin 3 luni. De asemenea, angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu, pot beneficia pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie/stagiu, de 2.250 lei/lună pentru fiecare stagiar. Este o majorare considerabilă având în vedere că suma acordată anterior era de 1.125 lei/lună, în cazul ucenicilor, şi 1.350 lei, în cazul absolvenţilor. O altă măsură: angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază lunar, pe o perioadă de la 1 la 3 ani, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării pentru fiecare persoană în parte. Acest sprijin se acordă în baza unul contract de solidaritate încheiat de angajator cu agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă”, a spus Dăncilă.

Loading...