Acasă Politică Teodorovici, despre recalcularea pensiilor. Ce prevede noua lege

Teodorovici, despre recalcularea pensiilor. Ce prevede noua lege

Sursa FOTO: Business Review
Sursa FOTO: Business Review

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre noua lege a pensiilor.

„Ne-am asumat acest lucru și totodată este o provocare. Sunt două subiecte importante: legea salarizării și cea a pensiilor, despre care s-a vorbit foarte mult. Guvernul PSD-ALDE și-a asumat două mari provocări pe zona socială. Ca și susținere, discuția pe care am avut-o la nivel de Guvern a fost că trebuie să fie o lege echitabilă pentru toți pensionarii. Eu am o vorbă foarte clară.. Omul trăiește astăzi, omul trebuie să primească cât mai repede ceea ce merită pentru că mâine nu știm cum va fi. Trebuie să găsim cea mai bună formulă, în sensul ca Ministerul Muncii să se asigure toate recalculările de pensii se fac în mod corect, să nu existe niciun fel de discriminare între pensionări. Or să fie, poate, și nemulțumiți. Am fost mereu adeptul să fie legi aplicabile într-un termen cât mai rapid. Există foarte mulți bani folosiți în zone inutile.

Se face o recalculare și e destul de anevoioasă pentru că nu o poți face de pe o zi pe alta. Oamenii nu trebuie să-și facă probleme vizavi de sustenabilitatea unei astfel de legi. Sunt oameni care au muncit o viață întreagă și cărora statul nu le-a recunoscut ani de zile munca. Au fost foarte multe abuzuri”, a spus Teodorovici, miercuri, la Antena 3.

Loading...

Proiectul noii legi a pensiilor de stat a fost adoptat de Parlament. Acesta este prevăzut să se aplice începând cu data de 1 septembrie 2021 – moment la care actuala lege a pensiilor publice ar urma să fie abrogată. Pentru a se aplica, inițiativa legislativă trebuie semnată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial.

Loading...