Acasă Social Salariul minim brut creşte din 1 ianuarie 2019. La ce nivel va...

Salariul minim brut creşte din 1 ianuarie 2019. La ce nivel va ajunge

Salariul minim va creşte cu 150 de lei în anul 2019, conform unui act normativ care urmează să fie elaborat de Guvern, a anunțat preşedintele Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu.

Bogdan Hossu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, joi, la Palatul Victoria, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit.

„A rămas ca să se facă o hotărâre de guvern care să clarifice salariul minim pe economie începând de la 1 ianuarie 2019, care va fi probabil 2.050 de lei. (…) Salariul minim va creşte la anul cu 150 de lei. E prevăzut să crească cu 150 de lei brut, de acum până în 2022, când trebuie să ajungă la 2.500 de lei. (…) Urmează să scoată actul normativ, pentru că au nevoie ca să fie ca bază de calcul, inclusiv în bugetul de stat pentru 2019”, a spus preşedintele Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”.

Loading...

Hossu a precizat că autorităţile sunt în curs de realizare a actului normativ şi crede că în două săptămâni va fi gata.

„Noi am cerut cât mai repede dar acum chestiunea declarativă a Guvernului e că-l vor scoate repede. Sunt în curs de realizare a actului normativ. Actul normativ nu trebuie decât să calculeze numărul de zile lucrătoare pentru la anul, pentru că dau şi tarifarul orar pentru numărul de zile lucrătoare de anul viitor. Eu sper că iese repede, în două săptămâni”, a precizat liderul „Cartel Alfa”.

Loading...