Acasă Politică Premierul Dăncilă, despre plata pensiilor majorate. Mesaj pentru pensionari

Premierul Dăncilă, despre plata pensiilor majorate. Mesaj pentru pensionari

Premierul Viorica Dăncilă a transmis că sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor şi a salariilor până la sfârşitul anului.

„Sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor şi a salariilor până la sfârşitul anului. Îi rog pe pensionari să ţină cont de datele oficiale prezentate de Guvern şi instituţiile abilitate. Îi asigur că pensiile pe care tocmai le-am majorat au acoperire integrală în buget.

Avem o rectificare pozitivă, ceea ce indică o evoluţie bună a economiei. După primele şapte luni, estimarea veniturilor la bugetul general consolidat pentru acest an a crescut cu aproape 6 miliarde de lei faţă de programarea iniţială. Dacă e să facem o comparaţie cu anul trecut, observăm că la prima rectificare bugetară în acest an avem o sumă mult mai consistentă, de peste cinci ori mai mare faţă de 2017. În ceea ce priveşte evoluţia Produsului Intern Brut, comparativ cu estimarea iniţială, după primele şapte luni din acest an, specialiştii apreciază că vom avea o creştere a Produsului Intern Brut în acest an, până la 945 miliarde lei, mai mare cu peste 37 miliarde lei faţă de cât estimam la început”, a declarat prim-ministrul, vineri, la Palatul Victoria.

Loading...

Viorica Dăncilă a precizat că Guvernul îşi menţine ţinta de 2,97% din PIB în ceea ce priveşte deficitul bugetar.

„În ceea ce priveşte deficitul bugetar ne menţinem ţinta de 2,97% din Produsul Intern Brut, deci sub pragul de 3% asumat faţă de Uniunea Europeană. Ştiu că la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, în spaţiul public, s-au exprimat multe îndoieli că Guvernul va reuşi să atingă această ţintă. (…) După primele şapte luni, deficitul este de 1,3% din PIB, ceea ce ne oferă suficient spaţiu pentru a ne încadra în ţinta asumată iniţial”, a susţinut premierul.

Loading...