Acasă Social Ministrul Finanțelor, mesaj pentru cei care vor să îşi cumpere o maşină...

Ministrul Finanțelor, mesaj pentru cei care vor să îşi cumpere o maşină second-hand

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a dezminţit, la Antena 3, că noua taxă de poluare va pune o presiune fiscală celor care vor să îşi cumpere o maşină second-hand cu o normă de poluare mai mare.

„E o prezentare a unei propuneri de la Ministerul de Finanţe care să vină undeva în întâmpinarea Ministerului Mediului pe această zonă şi astfel încât românii să nu aibă o presiune fiscală pe această zonă, pe partea de maşini, poluare şi aşa mai departe. Eu zic că o să iasă o propunere frumoasă”, a spus Eugen Teodorovici, miercuri, la Antena 3.

Ministrul Finanțelor a precizat că îi va prezenta propunerea de modificare a noii taxe auto ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru „a propune cea mai bună variantă, astfel încât românii să nu fie afectaţi”. Potrivit acestuia, în alegerea variantei se ţine cont de ceea ce obligă modelul european.

Loading...

La începutul lunii septembrie, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, că o nouă taxă auto va intra în vigoare de la 1 ianuarie – 31 martie 2019, urmând să fie nu doar o taxă pe norma de poluare, ci se vor lua în calcul şi capacitatea cilindrică, dar şi alte componente ale maşinilor.

Loading...