Acasă Social Indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, majorate de la 1 iulie

Indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, majorate de la 1 iulie

Începând din 1 iulie, indemnizațiile pe care le primesc persoanele cu handicap și părinții cu copii cu handicap au înregistrat o ușoară creștere, a doua pe acest an, conform unui act normativ care a intrat în vigoare toamna trecută.

De la 1 ianuarie 2018, valoarea sprijinului financiar pentru persoanele cu dizabilități a crescut cu câteva procente, iar o a doua creștere s-a înregistrat la 1 iulie, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, relatează avocatnet.ro.

Sumele de bani la care au dreptul persoanele cu handicap se calculează prin raportare la valoarea indicatorului social de referință (ISR), a cărui valoare este de 500 de lei.

Loading...

Potrivit ordonanței, de la 1 iulie, indemnizația lunară, indiferent de venituri, este de 70% din valoarea indicatorului social de referință (ISR, a cărui valoare e de 500 de lei) pentru adultul cu handicap grav și 53% din ISR pentru adultul cu handicap accentuat.

În ceea ce privește bugetul personal complementar lunar, acesta e de 30% din ISR, pentru adultul cu handicap grav, 22% din ISR pentru adultul cu handicap accentuat și 12% din ISR, pentru adultul cu handicap mediu.

Apoi, prestația socială pentru părintele sau persoana desemnată ce are în îngrijire, supraveghere şi întreţinere copil cu handicap, a ajuns la: 60% din ISR, în cazul copilului cu handicap grav, 35% din ISR, în cazul copilului cu handicap accentuat și 12% din ISR, în cazul copilului cu handicap mediu.

Loading...