Acasă Educație Grilă salarizare profesori 2018. Cine va primi un spor de 10% la...

Grilă salarizare profesori 2018. Cine va primi un spor de 10% la salariu

Ministrul Educației, Valentin Popa, a anunțat, recent, că, de la 1 decembrie 2018, profesorii vor primi un spor de 10% pentru suprasolicitare.

„Pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative față de 11 septembrie anul trecut când începea anteriorul an școlar, salariile au crescut în medie cu 25% și vor urmă și alte creșteri salariale, pentru că la 1 decembrie va apărea și un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%”, a spus Valentin Popa.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că din 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare regulamentul de acordare a sporurilor pentru condiții vătămătoare.

Loading...

„În anul 2019 se va acorda și un sfert din ecartul între salariile prezente și cele aferente anului 2022. Practic, în anul 2022, va există o creștere în medie în sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o creștere semnificativă și e un pas important către valorizarea resursei umane.

Sper că toate aceste lucruri să conducă și la o creștere a calității actului educațional pentru că, sigur, stimați profesori, e foarte important că dumneavoastră să faceți la clasă lecții atractive, să țineți elevii în clase și să-i aduceți cu drag la școală”, a mai spus Valentin Popa.

Ministrul Educației le-a transmis profesorilor că elementul esențial al creșterii calității educaționale este în mâna lor, îndemnându-i să formeze un parteneriat cu părinții și elevii. 

Loading...