Acasă Economie Teodorovici: Chiar dacă nu ar fi bani de salarii şi pensii, nu...

Teodorovici: Chiar dacă nu ar fi bani de salarii şi pensii, nu faci publică o astfel de declaraţie

Sursa FOTO: Tribuna
Sursa FOTO: Tribuna

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să fie foarte responsabil când face declaraţii referitoare la faptul că nu ar mai fi bani pentru plata salariilor şi pensiilor. Chiar dacă ar fi adevărat, „nu faci publică o astfel de declaraţie”, a punctat Teodorovici.

„Domnul preşedinte (Klaus Iohannis, n.r.) a aprobat un buget la începutul acestui an şi ştim foarte bine că a avut atunci toate elementele de bugetul, toate măsurile pe care Guvernul PSD-ALDE şi le-a asumat, cu impact, cu absolut tot ceea ce trebuia ca dânsul să înţeleagă şi să adopte bugetul. Ca şi dovadă, că l-a şi promulgat. Astfel de referiri, că nu sunt bani de pensii sau că se prefigurează o catastrofă la nivel naţional, sunt declaraţii iresponsabile. În cel mai rău caz, că ar fi adevărat ceea ce spune dânsul, e o discuţie care se poartă altfel, între preşedintele României, primul ministru, în cadru restrâns, pentru a vedea dacă este situaţia aceea şi care sunt măsurile pe care Guvernul sau împreună şi cu preşedinţia, după caz la caz, are trebui să fie luate. E posibil orice. Chiar dacă ar fi aşa ceva adevărat, dar nu este, nu faci publică o astfel de declaraţie. Să spunem în cazul pestei porcine. Preşedintele statului român nu se pronunţă că ceva va veni şi că e posibil să… Trebuie să fie foarte responsabil când face astfel de declaraţii, pentru că pot fi repercusiuni şi economice grave, dar şi de altă natură. Nu poţi să alertezi populaţia cu pensiile şi salariile. Se va dovedi până la final că pe acest an oamenii au avut şi pensiile, şi salariile la timp, aşa cum a promis acest Guvern. Repet, sunt declaraţii care se pot face, dar până la o anumită limită. În orice ţară, anumite situaţii se discută, în primul rând, în acest cadru – Preşedinţie, Guvern şi alte structuri ale statului. De asta se discută în CSAT anumite elemente de siguranţă naţională, nu ieşi şi le faci public”, a spus ministrul Finanțelor Publice.

Întrebat de ce nu se alocă bani din Fondul de rezervă al Guvernului, Eugen Teodorovici a precizat că acesta „este pe zero”, la ora actuală.

Loading...

Recent, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Sibiu, că Guvernul minte, menționând că Executivul putea să facă rectificare bugetară în orice domeniu fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională. Preşedintele a susţinut că pot exista două ipoteze în privinţa acestei „minciuni”, cea mai probabilă fiind că Executivul nu are bani să plătească pensii şi salarii.

Loading...